EnergyGrip
Gepubliceerd: 22-02-2023

Energie is voor velen een grote kostenpost. Bedrijven, vastgoedbeheerders, huishoudens, we krijgen allemaal te maken met de kosten van energie. Energie hebben we eenmaal nodig om onze dagelijkse processen uit te voeren. Met de stijgende prijzen, de toenemende impact van de energietransitie en strengere energiewetgeving is het in kaart brengen van energieverbruik- en opwek belangrijker dan ooit.

Een van de oplossingen wat ertoe bijdraagt minder energie te verbruiken en te verspillen is een energie data management systeem. Hoe? Dat leggen we je uitgebreid uit!

 

Wat is een energie data management systeem?

Een energie data management systeem is een geautomatiseerd systeem dat het energieverbruik van een bedrijf, volledig gebouw of huishouden monitort en analyseert. Dit gebeurt door gegevens af te lezen van verschillende energy sources (kleinverbruik aansluitingen (meters) voor elektriciteit, gas, stadswarmte en individuele systemen als een warmtepomp, zonnepanelen, accusystemen en/of een laadpaal). Hierdoor wordt data gegenereerd die helpt om efficiënter met de energie om te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde processen aan te passen, wat ook geautomatiseerd kan met behulp van Internet of Things.

Grip op energie

EnergyGrip biedt zo’n energie data management systeem. EnergyGrip geeft real-time inzicht in verbruikte en opgewekte energie van de verschillende energy sources en systemen in gebouwen, woningen en kantoren. Zo maken we bedrijfsprocessen zoals billing, energy load balancing en asset management eenvoudig.

Het EnergyGrip platform wordt eenvoudig gekoppeld aan elk type meter, in elk gebouw. EnergyGrip is niet afhankelijk van een energieleverancier of netbeheerder en is daardoor compatibel met zo goed als alle apparatuur.

Onze universele, onafhankelijke Gateway is eenvoudig aan te sluiten op elke type energiebron. Naast analoge en slimme elektriciteits- en gasmeters ondersteunt de gateway het aansluiten van zonnepanelen, stadswarmte meters, accusystemen, warmtepompen en autolaadpalen. Door de toepassingen van NB-IoT (icm Vodafone), naast WiFi, is zekerheid, kwaliteit en veiligheid van meetdata gegarandeerd.

Deze data wordt overzichtelijk en gedetailleerd weergegeven in ons cloud based dashboard. Je bepaalt zelf welke energiebronnen je wel en niet wilt aansluiten en in het dashboard wilt combineren en rapporteren. Zo wordt EnergyGrip een product op maat.

Met onze API connector koppel je eenvoudig jouw rapportage en facturatie tools. Zo maken we billing en asset management makkelijk.

Jouw klanten krijgen inzage in hun energieverbruik dankzij de gebruiksvriendelijke whitelabel mobiele app. Zo verhoog je niet enkel de klanttevredenheid, maar help je jouw klanten bij duurzame en kostenbesparende beslissingen.

‘Energie hoeft niet complex te zijn. EnergyGrip maakt inzicht in verbruik en opwek makkelijk.'

 

Nu is het moment

EnergyGrip biedt organisaties de tools om compliant te zijn én voorop te lopen in de energietransitie. Neem contact op voor meer vrijblijvende informatie of een demo;

+31 (0)85 201 92 74

sales@aurumeurope.com

www.EnergyGrip.com