Witgoedmonteur
Gepubliceerd: 21-10-2021

Welke apparaten repareert een witgoedmonteur allemaal?

We kunnen vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder witgoed. Deze apparaten hebben ons leven namelijk een stuk makkelijker gemaakt. Toch doet de term ‘witgoed’ niet bij iedereen een belletje rinkelen. In feite is het niets anders dan een verzamelnaam voor elektrische  klein- en groothuishoudelijke apparatuur. Als zo’n apparaat kapot is, denk je mogelijk dat je direct een nieuwe moet kopen. Toch is dit vaak niet noodzakelijk. Een witgoedmonteur kan zo’n apparaat in veel gevallen namelijk nog repareren. Weet je niet wanneer je zo’n monteur inschakelt? Wij zetten hier 4 apparaten op een rijtje die een witgoedmonteur repareert.

1. Wasmachine
De wasmachine is een apparaat dat intensief gebruikt wordt. De meeste Nederlanders draaien wekelijks immers meerdere wasjes. Dit kan ervoor zorgen dat het apparaat op den duur problemen gaat veroorzaken. Mogelijk stroomt het water niet weg na afloop van een programma of misschien start een programma wel helemaal niet meer. Vaak is dit het gevolg van een defect of verstopt onderdeel. Schakel je hier een witgoedmonteur voor in, dan is het probleem vaak snel verleden tijd.

2. Vaatwasser
Net als de wasmachine is een vaatwasser eveneens een apparaat dat veelvuldig gebruikt wordt. Niet gek, want dankzij dit apparaat hoeven we niet meer met de hand af te wassen. Je zet jouw vuile vaat simpelweg in de vaatwasser, start het programma en na enige tijd is alles weer brandschoon. Althans, zo hoort het wel. Helaas kan het gebeuren dat een apparaat dienst weigert. Daarnaast gebeurt het zo nu en dan dat de vaat niet (goed) schoon wordt. Dit kan het gevolg zijn van een defect onderdeel. Koop niet direct een nieuwe vaatwasser, maar laat een witgoedmonteur eerst naar het apparaat kijken. In negen van de tien keer slaagt hij erin jouw vaatwasser te repareren.  

3. Droger

Om jouw was sneller te drogen, hebben sommige mensen een droger in huis. Nadat de was uit de wasmachine komt, gaat het vaak direct de droger in. Zodra dit apparaat klaar is, is de was meestal kastdroog. Toch gebeurt dit niet altijd. Het kan namelijk zijn dat je jouw droger niet meer aan de praat krijgt. Een storing kun je mogelijk zelf verhelpen, maar dat geldt niet voor ieder probleem. Lukt het je niet om het probleem op te lossen? Schakel dan een witgoedmonteur in.

4. Koelkast
De koelkast is waarschijnlijk het apparaat dat het meeste gebruikt wordt in huis. Hij staat namelijk 24 uur per dag, zeven dagen per week aan. Dankzij dit apparaat kunnen we onze producten gekoeld bewaren. Is het apparaat stuk? Neem dan contact op met een witgoedmonteur. Hij komt zo snel mogelijk naar jou toe en heeft de koelkast waarschijnlijk binnen de kortste keren weer aan de praat. Als dit hem niet lukt, raadt hij je pas aan een nieuwe te kopen.