Thumbnail
Gepubliceerd: 07-11-2008 Laatste update: 16-11-2018

Particuliere opdrachtgevers Hilda van der Tuin en Paul Harts zien alle mogelijke deadlines verstrijken, zonder dat er ook daadwerkelijk iets af komt in hun woon/werkvilla. Er is geen stroom, de binnenhuisschilders moeten nog beginnen en het tegelwerk duurt veel te lang. Omdat het oude huurcontract afliep, hebben ze toch hun kantoor al verhuisd.

Verhuizing

Het verhuizen van twee bedrijven kun je beter aan deskundigen overlaten. Die conclusie trokken we na drie dagen fulltime een Transporter busje heen een weer te rijden tussen onze oude kantoren en de nieuwe garage. Die overigens nog niet van stroom is voozien, dus onverwarmd, enigszins vochtig, en nog niet geschilderd en behangen.

Tot onze grote frustratie hebben we nog steeds geen stroom, ook deze deadline is ruimschoots overschreden. Onze nieuwe telefooncentrale werkt nog niet, dus ik ben zakelijk alleen via een primitieve doorschakeling bereikbaar.

Tegels toilet

De supersnelle glasvezel werkt uiteraard niet en zelfs tegelzetters zijn nog niet klaar, ze werken in de weekeinden door. We hadden bedacht keitjes op de muren van de toiletten te laten plakken. Die zaten vastgekleefd aan matjes, en we gingen ervan uit dat je die matjes zo op de muren kon plakken. Tot we ontdekten dat de tegelzetter, perfectionistisch als hij is, keitje voor keitje van het matje pulkte en vastplakte, omdat de matjes te regelmatig waren en kunstmatig zouden lijken. Drie dagen fulltime werk in een soort van grot. Per toilet. Dus maar snel onze Belgische tegelhandel Impermo gebeld en de keitjes afgezegd. We hebben ze vervangen door tegels van 60 bij 60 centimeter, dat schiet lekker op. Heel griezelig, ’s avonds in bed vanaf de Iphone besteld op basis van een internetfotootje van twee bij twee centimeter.

Kromme keramische vloer

De keramische wengevloer die in onze slaapkamer gelegd wordt blijkt krom te zijn. We besluiten er maar genoegen mee te nemen om niet voor verdere vertraging te zorgen. Ach, echt hout werkt en is ook niet altijd even regelmatig, stel ik Paul gerust.

De regenpijpen waar we uren over nagedacht, gepraat en getekend hebben, zijn inmiddels ook aangebracht. Ze zijn minder lelijk dan we verwachtten. Dat komt vooral omdat het effect van het roomwitte spacwerk op de buitenkant van het gebouw fantastisch is.

Oplevering kantoor hoogste prioriteit

De oplevering van het kantoor krijgt op dit moment de grootste prioriteit, de binnendeuren worden geplaatst en dat heeft als effect dat het kantoor er meteen een heel stuk minder als een bouwplaats uitziet. Deze week kunnen de schilders binnen schilderen en behang plakken en op de terrassen kunnen de tegels worden gelegd. Vanaf 10 november gaan de systeemplafondbouwers aan de slag, dus het lijkt erop dat we toch binnen een week of drie het kantoor in gebruik kunnen gaan nemen.

Bron: Cobouw 4 november 2008