Lequal
Gepubliceerd: 07-04-2022 Laatste update: 14-11-2023

Je bent uitgekeken op je badkamer en bent toe aan iets nieuws. Je kunt de badkamer laten opknappen, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan. Er komt veel kijken bij het opknappen van je badkamer, maar het is zeker mogelijk om dit zelf te doen. In dit artikel lees je de meest unieke trends waarmee jij jouw badkamer opknapt tot de badkamer die je altijd al wilde hebben.

In de natuur

Wanneer je van natuur houdt, is de back to nature trend echt iets voor jou. Werk met natuurlijke materialen, aarde kleuren en breng tegeltjes aan met een botanisch motief. Laat hout terugkomen in de badkamer en plaats een paar leuke planten. Dit is niet moeilijk om te doen, maar zorgt wel voor een wereld van verschil.

Thuis een hotel gevoel ervaren

Wanneer je tijd doorbrengt in de badkamer wil je graag luxe. Breng gouden elementen aan zoals een kraan en een mooie, opvallende gouden spiegel. Combineer strakke elementen met natuursteen en werk met warme, rustige tinten. Zet een paar mooie kaarsen neer en zorg dat de decoratie op elkaar is afgestemd.

Kleuren zijn de key

Met kleur kun je alle kanten op en dat is ook het leuke eraan. Het geeft vaak een groot verschil, maar is niet moeilijk om zelf te doen. Wanneer je houdt van kleur, maar het wel graag rustig houdt, kun je gaan voor één kleur waarbij je verschillende tinten toepast. Ben je niet bang voor een opvallend effect? Werk dan met contrasterende kleuren. Die versterken elkaar en stemmen goed op elkaar af.

Een stoere look

Ben je meer van een stoerdere look? Werk dan met metaal. De zwarte metalen badkamer meubelen zijn nu helemaal in en passen bij veel stijlen. Je kunt kiezen voor een zwart stalen frame, maar als je dit iets te veel vindt, maak je met zwarte accessoires al een groot verschil.

Tegels voor het wauw-effect

In deze tijd wordt er veel gewerkt met verschillende soorten tegels. Kies verschillende maten, kleuren en soorten en breng deze aan in de badkamer. Het is verstandig om één soort te kiezen waar je omheen werkt. Begin hierbij met de vloertegel en kijk dan welke kleuren en maten bij deze tegel passen. Op deze manier kun je zeker een indruk maken met jouw badkamer. Wanneer je van tegels houdt, maar liever gaat voor rust, kun je er ook voor kiezen om één muur te kiezen waar je de tegels op bevestigd. Zo creëer je een accentmuur.


Nu weet je hoe je door middel van deze trend de moderne badkamer kan creëren die je altijd al wilde hebben. Ben je niet zo handig? Dan kun je altijd met accessoires werken. Accessoires geven al snel de touch die je miste.