Thumbnail
Gepubliceerd: 13-07-2009 Laatste update: 19-11-2018

De toekomstige bewoners van de Leesonhof in Ederveen namen vorige week een kijkje in hun zelf ontworpen woning. De bouw van de stuk voor stuk unieke woningen verloopt voorspoedig en de oplevering van de eerste woningen staat gepland voor half oktober.

Actieve rol in inspraak huurders

Het zijn stuk voor stuk unieke woningen die gebouwd worden: eengezinswoningen, toekomstwoningen en appartementen. Het uiterlijk en de indeling van de woning is bepaald door de eigen inbreng en smaak van de toekomstige bewoners. Zij zaten zelf met Synargio Architecten aan tafel om hun woning virtueel samen te stellen. Woningcorporatie Woonstede bood ruimte voor creativiteit en voor heel veel keus en mogelijkheden, zonder dat zij onderscheid maakt tussen kopers en huurders.

De toekomstige bewoners zijn enthousiast over de uitwerking van hun ontwerp. “Nog mooier, veel ruimer”, waren de enthousiaste reacties. “We staan te popelen om er te gaan wonen”.

33 bijzondere woningen

Na een intensieve voorbereidingsperiode startte op 4 december 2008 de bouw van de 33 bijzondere woningen in Ederveen. 17 maart 2009 bereikte het project het hoogste punt. Vastbouw Oost verwacht dat alle woningen eind dit jaar opgeleverd zijn.

Bron: www.woonstede.nl