"Samen wonen op Landgoed Wiltensacker, in harmonie met elkaar en met de natuur", dat is ons motto!

Op het prachtige Landgoed Wiltensacker wordt voorjaar 2024 gestart met de bouw van 3 geschakelde DUURZAME LANDHUIZEN welke gelegen zijn op ruime eigen kavels. Op dit moment is er nog 1 landhuis te koop, dat nu casco (zonder binnenindeling en installaties) wordt gebouwd waardoor eigen wensen voor indeling en afwerking nog goed in te passen zijn.

Wilt u wonen in een nieuw landhuis op een schitterende rustige plek in een natuurgebied en toch dichtbij het gezellige dorp Epe, dan is dit een uitgelezen kans!

 

Het landgoed

Eén familie heeft het landgoed van ruim 12 ha gekocht om er een prachtige woon- en leefplek van te maken onder het motto “leven in harmonie met elkaar en met de natuur”. De bijzondere ligging waarborgt rust en privacy, ruimte en uitzicht.

Heel uniek is dat het landgoed twee gezichten heeft:

· De 5,5 ha aan de zuidkant van de Dijkhuizerzandweg biedt de weidse ruimte van de hoge enk met kruidenrijk grasland, houtwallen en solitaire bomen. Daar komen ook de landhuizen te staan.

· De 7,5 ha ten noorden van de Dijkhuizerzandweg liggen in het lage beekdal met kwelwater, beekjes, natte graslanden en elzenbosjes. Dit beekdal is onderdeel van de ecologische hoofdstructuur (EHS) en het Gelders Natuurbeheerplan.

Uniek is ook dat het landgoed nog geen 1,5 km van de kern van Epe ligt. Epe kent een rijk cultureel leven, leuke restaurants en een ruim en gevarieerd aanbod van winkels en verenigingen. 
Rondom Epe vindt u uitgestrekte natuurgebieden met bossen, beekdalen en heidevelden. En iets naar het oosten komt u al snel in het karakteristieke rivierenlandschap van de IJssel. 
Door goede aansluitingen op de snelwegen A50 en A28 is Epe goed bereikbaar en bent u binnen een uur in de Randstad.

 

De drie geschakelde landhuizen

De landhuizen zijn ontworpen door ORGA architect, een toonaangevend en door de natuur geïnspireerd architectenbureau, dat zich laat leiden door ecologische principes en technieken. ORGA is gevraagd om de landhuizen zo te ontwerpen dat die optimaal leefcomfort bieden door uitgekiende vormgeving en gebruik van ecologische materialen. En om ervoor te zorgen dat de landhuizen harmoniëren met de natuurlijke omgeving.

Sleutelwoorden:

Duurzaam: duurzaam bouwen, levensloopbestendig wonen en bewust zorgen voor een beperkte ecologische voetafdruk.

Samen: drie geschakelde landhuizen met mogelijkheden voor privacy naar wens, ontmoeten naar behoefte, elkaar inspireren, goed nabuurschap en delen. Gezamenlijke moestuin en boomgaard, en samen betrokken bij de natuurontwikkeling op het landgoed.

Natuur: optimaal genieten van de ruimte en de mogelijkheden die het landgoed biedt.

 

Zo is er een ontwerp ontstaan dat voorziet in 3 landhuizen die op een transparante manier aan elkaar geschakeld zijn. Aan de voorzijde is er een gemeenschappelijk erf en aan de achterzijde heeft ieder huis een zeer royale tuin met veel privacy en ruime vergezichten.

 

Het landhuis

Op deze zeer fraaie locatie bieden wij u een landhuis aan met een riante eigen kavel en een prachtig uitzicht over de hoge enk en het omliggende coulisselandschap. De kavel heeft een oppervlakte van maar liefst 2.261 m2 en is op het zuidoosten georiënteerd. Daarnaast wordt u mede-eigenaar van het gemeenschappelijke erf aan de voorzijde (1.320 m2) en een moestuin en boomgaard aan de achterzijde (830 m2).

De voorzijde van het landhuis geeft zicht op het beekdal en sluit aan op het gezamenlijk voorerf. De achterzijde heeft grote ramen, openslaande deuren en een royale veranda, zodat u optimaal van het buitenleven en de natuur op de hoge enk kunt genieten. Het groendak harmonieert met de natuurlijke omgeving en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

 

Mogelijke indeling

Begane grond:

Entree, hal met meterkast en toilet.

Royale woonkamer (ca. 50 m2) met grote ramen op het zuidoosten en dubbele openslaande deuren naar de veranda, en ook met een ruime open vide met trap naar de verdieping.

Open keuken en bijkeuken met zijentree naar de carport en berging.

Ruime slaapkamer met aansluitend een badkamer. Dit zou ook een werkkamer kunnen zijn.

 

Verdieping:

Overloop met vide waardoor je veel lichtinval hebt en een heel ruimtelijk effect krijgt.

Royale slaap- of werkkamer en desgewenst een 2e badkamer.

Ruime zolder en technische ruimte die bijvoorbeeld ook in te richten is als atelier.

 

Bijgebouwen:

Berging en carport bij de woning.

Optioneel is er nog een perceel beschikbaar waarop een bijgebouw van maar liefst 300 m2 gebouwd mag worden. 

Op het landgoed is ook een gastenverblijf; gedeeld gebruik is zeker mogelijk en past bij de ideeën over duurzaamheid en delen.

 

Het aanbod

De koopsom voor het nog verder af te bouwen landhuis bedraagt tussen € 475.000 en € 919.000 k.k., afhankelijk wanneer de koper van dit landhuis instapt. Hoe eerder de koper instapt, hoe meer mogelijkheden er zijn om de woning naar eigen wensen aan te passen. 

Met de aannemer is afgesproken dat de aannemingsovereenkomst tussentijds over te dragen is.

 

In de koopsom zijn de volgende zaken inbegrepen:

· aankoop van het perceel en de gedeelde percelen voor het voorerf en de moestuin/boomgaard;

· alle kosten voor het voorliggende ontwerp inclusief rapporten en vergunningen;

· aansluiting op het gemeenteriool;

· bouwkosten op basis van offerte van de aannemer (en voor zo ver de bouw dan gevorderd is).

 

Wij willen u graag uitgebreid informeren over de mogelijkheden en leiden u graag ter plaatse rond.

 

 

Adres

Dijkhuizerzandweg 12
8161 NS Epe
Gelderland